Aku menulis bukan kerna nama,bukan kerna wang dan upah,
Kerna kasih sayang pada sesama insan,
Dan menyatakan kasih sayangNya...
Peringatan Untuk Diri
Hadith yg diriwayatkn oleh Ibnu Majah, "sesiapa yg mempelajari sesuatu ilmu krn hendak menandingi ulama dan bermegah kpd org yg bodoh, hendaklah ia menyediakan tempatnya di dlm neraka"

17 May 2010

Siapa Nak SMS Percuma Guna Internet

Assalamualaikum,salam blogger.tahukah anda.kini anda boleh menghantar sms  kepada mana2 telefon bimbit  dlm kebanyakan negara termasuk Malaysia secara percuma

Cloud SMS - Free SMS Worldwide ialah satu laman web yang memberikan khidmat SMS secara percuma untuk kemana-mana talian di seluruh dunia menggunakan laman web tanpa mengenakan cas langsung. Senang bukan?



Cara hendak menggunakannya :

pergi ke laman Cloud SMS klik disini

1) Masukkan number telepon yang hendak kita hantarkan SMS didahulukan dengan number 6 (mewakili negara Malaysia). Sebagai contoh ; 6013917**** ( * tue tandanya rahsia.. hehe)

2) Masukkan mesej korang. Tapi x boleh lebih 160 patah perkataan. Kiranya mesej panjang tahap gaban tidak dibenarkan.

3) Masukkan kod Verify yang ada kat sebelah dengan betul. Pastu tekanlah Enter yer?



Tip ni saya jumpa dlm blog ni: http://www.blogzoro.com

Saya dah cuba  mlm semalam ,try hantar kat hp sendiri,cepat juga dia hantar sms sama mcm sms biasa je.

Kebaikan sistem ini ialah kita boleh menghantar sms sebannyak mana pun yang kita mahu secara percuma walaupun hp kita selalu xde credit macam saya,hehehe

Tapi keburukan dia ialah orang boleh gunakan sistem ini untuk hantar sms ugutan atau lucah tanpa dpt dikesan .(Yang ni bukan mcm saya.)

Jgn ada yang salah guna sistem ni sudah..

-Siapa mahu widget percuma tanpa popup 100% ciptaan org Muslim dijamin halal-

3 comments:

CUPING MERAH said...

aku dah try tahun lepas...penerima tk dapat mesej..apa problem aku tk tau

ijoks2009 said...

aku try ok

anuar said...

tak dpt la bang.code not verify.cemana nk buat?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...